Det er dit ansvar at du er stresset, hvis skulle det ellers være?

Begrebet stress er efterhånden blevet en massebetegnelse. De fleste mennesker tror, at stress har noget at gøre med ydre faktorer. At der skal justeres i ydre, så vi kan falde til ro.   

Skrupforkert. Ja, det mener jeg. Og det får jeg formentlig ikke en Oscar for at udtale.

Men sagen er den, at det KUN er det ubevidste der stresser os. Alt det skrammel vi har lagt låg på. Alle disse gamle mønstre som styrer os, og som får os til at gøre det samme igen og igen og igen… – selvom det ikke føles rart. 

Vores reaktion på bestemte problemer, situationer eller mennesker er nemlig kun negative, fordi vi ikke magter at ændre vores indstilling, og derfor fortsat vil være ude af stand til at håndtere dét derude.

Præcis, indre og grundig rengøring er den eneste vej ud af vedvarende stress. Punktum. Men inden du bliver irriteret på mig, så læs lige denne her historie…

Ja, lade mig præsentere dig for en spændende fortælling. Du skal møde Amygdala, Hypothalamus, Kortisol og Hippocampus. 

Nogle uhyre kloge kirtler, som konstant knokler for at hjælpe dig – så lyt til dem! 

Læs med her:

Usikkerhed og frygt udløser stressresponsen i Amygdala. Amygdala er en klog lille og fin kirtel som passer på dig. Hun sørger for, at du opdager når noget er farligt. Men hvis hun ikke er faldet til ro siden sidste krise, kommer hun til at forveksle oplevelserne, fordi hun ikke kender til tid og sted.

Hun ved ikke, at du er blevet voksen.

Hypothalamus kommer derefter på overarbejde og bliver pålagt, at kæmpe for at holde dit system i balance. Hypothalamus sender nu besked til hr. Kortisol om at levere MERE ENERGI, sådan at du kan håndtere de faretruende hændelser omkring dig.

Der er jo tilsyneladende skide farligt omkring dig.

Hr. Kortisol bremser dit immunforsvar, altså din evne til at slappe af og din evne til at lære. Og du kan nu glemme alt om, at mærke din intuition. Punktum.

Hr. Kortisol taler sit eget sprog, og styrer med hård hånd;

Hey gutter, så er det op på lakridserne, det her er en nødsituation! Lad være med at spilde tid på at bekæmpe bakterier. Glem alt om at bruge tid på fordøjelsen, det er der sgu ikke tid til!

Lad være med at spilde tid på at lære noget, eller skabe nye forbindelser! Stop alt nærvær, det er for farligt! Jeg vil have, at I koncentrerer jer fuldstændig om dette her problem!

Ovenstående reaktion er særdeles nyttig og livsvigtig, men kun som en kortsigtet foranstaltning. På lang sigt bliver du syg. Din krop er slet ikke designet til konstant at være på flygt. På flugt fra chefen, kollegaen, partneren, naboen, ex´en. Ja, listen er lang, når vi ikke kan mærke vores egne grænser.

I hjernen påvirker hr. Kortisol især Hippocampus. Hippocampus er ligeledes en kirtel, og hun bliver følsom af ham den hensynsløse hr. Kortisol, og tør slet ikke sige ord som disse;

Åhhh, jeg er ved at drukne i det her stof, hold venligst op med at pumpe mere ud. Jeg har fået nok!

Åhhh… nu er hun rigtig dårlig. Og hun går kun yderligere i stykker. For uden denne helbredende sætning, kommer din krop til at sidde fast i stressresponset. Det hele kører derud af, og kroppen tager skade, for til sidst at brænde sammen.

Vi skal have kære Amygdala til at slappe af igen.

Hun skal forstå at faren er drevet over. Hvilket leder mig videre til en anden side af samme sag, nemlig Depressionen. Det er en velkendt talemåde, at man siger at man har fået en depression.

NEJ, en depression er ikke noget man får. Det er noget man udvikler.

Depression er et desperat og tavst skrig om hjælp. Den lidende har netop været nødsaget til at undertrykke sine egne følelser og behov. Og det skal give ballade. Efterhånden mister man gradvist sig selv, hvorfor følelser som; håbløshed, uværdighed, skyld, skam bekymring og hjælpeløshed bliver altoverskyggende.

Det gør simpelthen så ondt.

Selve ordet Depression kommer fra latin, deprimo, og betyder ”jeg presser ned”, hvilket formentlig også er hvad du har gjort igennem længere tid. De indre årsager har uvægerligt at gøre med dybtliggende uafklarede følelser og hændelser, som er blevet fortrængt og ”presset ned”, i et mislykkes forsøg på at holde dem på afstand.

Det er summen af indre uforløst materiale som pludselig får læsset til at vælte, hvorfor man ofte også ser et menneske som har klaret alt, pludselig intet orker.

Det er imidlertid meget individuelt om man føler sig stresset eller deprimeret. Også selvom det er to sider af samme sag. Vi oplever forskelligt, længere er den ikke. Mennesker er forskellige, og det som føles katastrofalt for den ene, opleves måske som ubetydeligt for den anden.

Men for pokker, man kan ikke ”presse noget ned”. Naturloven gør, at det altid dukker frem i en ny eller anden udgave. Alle vores minder ligger i det ubevidste, og forsvinder ikke ved at lægge låg. Tværtimod. 
For prøv lige at se her…

Det bevidste:

 • begrænset arbejdskapacitet
 • korttidshukommelse
 • evnen til at styre 1 til 3 hændelser ad gangen
 • impulshastighed på 195 til 225 km/t
 • evnen til at bearbejde gennemsnitligt 2.000 bit pr. sekund

Det (U)bevidste:

 • udvidet arbejdskapacitet
 • langtidshukommelse (tidligere oplevelser, holdninger, værdier og overbevisninger)
 • evnen til at styre tusindvis af hændelser på en gang
 • impulshastighed på 100.000 km/t
 • evnen til at bearbejde 4.000.000.000 bit pr. sekund

Det er derfor du IKKE kan helbrede dig selv ud af kriser og problemer, ved hjælp af hjernen, altså det bevidste. Det har dit bevidste sind simpelthen ikke kapacitet til.

Jeg gentager; når hjernen og hjertet er i konflikt, så vinder frygten. De hengemte minder skal forløses.

Helbredelsen består i at blive venner med dig selv. At acceptere din indre smerte og fortrængte hændelser og følelser. Du skal lære, at indre glæde ikke skal være afhængig af ydre omstændigheder, men opstå i dit eget indre. At du føler dig stresset, har intet at gøre med noget derude. Det er noget inden i dig. At kigge i rygsækken og tømme fortidens tunge materiale, er en hård men tvingende nødvendighed, således at du får plads til at være ”dig” i egen krop.

Dette kan sjældent gøres på egen hånd, da man jo i sagens natur ingen erfaring her hermed, ellers havde man jo gjort det for længst. Ingen ønsker at havne her. Du er nødt til at blive bevidst om, at du har brug for noget helt andet end det du plejer.

Det gode er, at der meget hurtigt ses en form for lettelse, når der endelig tages hånd om det som smerter. Det gør ondt at holde tårerne tilbage, ikke at lade dem løbe. Så når alt kommer til alt, er det i virkeligheden en stor forløsning som skal til.

En forløsning af noget som har været ”presset ned” for længe.

Er du klar til at indtage din plads?

Er du klar til at højne din bevidsthed én gang for alle?

Når tilbøjeligheden til at kæmpe, bekæmpe, dømme, undres og forhandle med kroppen skaller af, så sker det magiske som ingen begrænset forestilling nogensinde kan fatte. Velkommen ♥

Ingen symptomer, sygdomme eller skader kan løses på det plan hvor det optræder. Vi er nødt til at stige op til et højere niveau for at finde løsningen.

Og hvis du også insisterer på et løft af helt særlig karakter, så er Kammilles |RUM|lighed med stor sandsynlighed det du har ledt efter!

Her får du banebrydende og transformerende Podcasts, helende meditationer, mulighed for store besparelser, og sparring hver måned:

BodyTranslation© certificering, nyt hold starter september 2018 –  i eksklusive omgivelser, Comwell Køge Strand

Previous

Den vestlige medicinske verden må ned fra deres piedestal

Next

Alt sker for mig. Ikke mod mig…

10 Comments

 1. Nanna

  Imponerende!
  MEGA godt, forståeligt og spiseligt beskrevet Charlotte 🙂
  Me like…

  1000 tak for det <3

  Kh. Nanna

  • CharlotteKure

   Kære Nanna

   Tak for din tilkendegivelse! Dejligt med nogle artsfæller 😉 Ja, vi må ind i mørket, og hente vort eget lys frem. Ingen anden kan gøre det for os.

   Rare forårshilsner,
   Charlotte

 2. joan

  Ja tak 🙂

 3. Lene

  Det klinger lige ind i mit liv! Tak fordi du deler af din viden?

  • CharlotteKure

   Jeg deler med glæde. Dejligt, at du kan bruge det 🙂

 4. Gitte Lyngsøe

  Fantastisk skriv du har lavet 🙂 tak for det! Kh Gitte

 5. Elisabeth Hansen

  Dejlig læsning 😊
  Jeg er ude af antidepressiv medicin og er ved at tage imod hvad jeg hidtil har presset sammen py ha noget af en opgave men det er vejen for mig selvom jeg snart er 73 år , PS. jeg har fået mange smerter i mine ellers raske ben troede det var udrensning efter 30 år med medicinen ?
  En skam jeg ikke har økonomi til at mødes med dig. Kærligst Elisabeth

Skriv et svar

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

Visit Us On FacebookVisit Us On LinkedinVisit Us On Instagram